Inici de campanya PVI 2024

Dijous, 20 de juny de 2024

Inici del  Pla de Vigilància Contra Incendis Forestals (PVI) 2024 

Realitzem una crida a la precaució en aquests dies, per l’augment de l’activitat pirotècnica i de les fogueres durant les dates pròximes i posteriors a la Revetlla de Sant Joan.

 

El PVI pretén reduir el número d’incendis forestals, agrícoles o periurbans i minimitzar-ne els efectes mitjançant actuacions preventives de conscienciació, dissuasió i vigilància, en col·laboració amb ADF i ajuntaments, per tal de preservar l’entorn natural de la demarcació de Barcelona.  

Aquest programa es va començar a implantar l’any 1996 i, actualment, abasta 498.986 hectàrees forestals, que representen el 98,4 % de la superfície forestal de la demarcació de Barcelona.

El dispositiu del PVI s’organitza en 93 unitats mòbils d’un abast territorial adaptat a cada zona en funció de la superfície agroforestal vulnerable , l’estadística d’incendis forestals, els punts de risc i la pressió poblacional en l’entorn. Aquestes unitats es complementen amb una xarxa de 15 punts de vigilància fixa, vinculada a la Xarxa de Parcs Naturals de la Diputació de Barcelona. Tot el personal es coordina des de 8 centres de control i comunicacions. La campanya del PVI va de mitjans de juny a finals d’agost i està operatiu tots els dies de la setmana. 

El PVI s’implementa en col·laboració amb 275 ajuntaments, 124 Agrupacions de Defensa Forestal (ADF), 9 Federacions d’ADF, el Secretariat d’ADF de Catalunya i el Cos d’Agents Rurals de la Generalitat de Catalunya.

Font: Oficina Tècnica de Prevenció Municipal d’Incendis Forestals i Desenvolupament Agrari

logo_diba_do2

Darrera actualització: 20.06.2024 | 17:54